De laatste vakantieweek is van jou!

Zeilweek

Een uitdagende en leerzame week zeilen in de Biesbosch!

De Bredase waterscouting Titus Brandsma organiseert in de laatste week van de zomervakantie een zeilweek in de Biesbosch.

Deze week is bestemd voor jongens en meiden van 11 t/m 16 jaar. Samen met de andere deelnemers leer je in vijf dagen de basis van het zeilen en beleef je te gekke activiteiten. Onder begeleiding van een instructeur zeil je in een vlet, een ruime zes meter lange zeilboot, waarmee naast zeilen, ook geroeid en gewrikt kan worden.

’s Morgens om 09.00 uur stap je in Lage Zwaluwe aan boord van de zeilboten en zeilen we gezamenlijk de Biesbosch in. ‘s-Middags leggen we aan, om gezamenlijk de door jezelf meegebrachte lunch te eten en een spel te spelen. Rond 17.00 uur meren we af bij ons 40-meter lange troepenschip de “Tsjerk Hiddes”. Bij slecht weer houden we hier een gezellig en/of leerzaam binnenprogramma. Omdat het niet mogelijk is om jullie ook te laten overnachten ga je iedere avond naar huis terug met eigen vervoer.

Zeilen is altijd weer anders, omdat je met de wind, golven en water te maken hebt. Je leert met deze elementen omgaan, zodat je de boot er veilig en beheerst doorheen kunt loodsen. Overstag gaan, gijpen, aanleggen; het zijn allemaal belangrijke onderdelen van het zeilen die voorbij komen tijdens de zeilweek.

Maar de zeilweek is ook zeker vakantie! Samen zorgen we dat jullie het gezellig hebben en maken plezier met bijvoorbeeld één van de vele watergevechten, het zwemmen, de spelletjes en niet in de laatste plaats: jullie ontdekken de prachtige Biesbosch, met z’n vele kreekjes en sloten!

In verband met corona draaien we ons programma met passende maatregelen, hierin volgen we het advies van de overheid en Scouting Nederland. Neem bij twijfel over de geplande activiteiten gewoon even contact op, dat praat zeker zo makkelijk!

Inschrijven

In 2021 organiseren wij helaas geen zeilweek, maar in 2022 keren we zeker terug! Zet daarom 29 augustus t/m 2 september (week 35) 2022 vast met potlood in je agenda!

van
aug2022
t/m
sep2022

Zeilweek 2022

De zeilweek in de Biesbosch is voor meiden en jongens van 11 t/m 16 jaar, ervaring is niet nodig

Van 9:00 tot 17:00

Locatie: Lage Zwaluwe

Meer informatie...

Komt deze week voor jou niet uit, maar heb je interesse in waterscouting, neem dan contact met ons op via info@waterscouting.nl.