Een vakantieweek speciaal voor jou!

Zeilweek

Een uitdagende en leerzame week zeilen in de Biesbosch!

De Bredase waterscouting Titus Brandsma organiseert in de de zomervakantie een zeilweek in de Biesbosch.

Deze week is bestemd voor jongens en meiden van 11 t/m 16 jaar. Samen met de andere deelnemers leer je in vijf dagen de basis van het zeilen en beleef je te gekke activiteiten. Onder begeleiding van een instructeur zeil je in een vlet, een ruime zes meter lange zeilboot, waarmee naast zeilen, ook geroeid en gewrikt kan worden.

’s Morgens om 09.00 uur stap je in Lage Zwaluwe aan boord van de zeilboten en zeilen we gezamenlijk de Biesbosch in. ‘s-Middags leggen we aan, om gezamenlijk de door jezelf meegebrachte lunch te eten en een spel te spelen. Rond 17.00 uur meren we af bij ons 40-meter lange troepenschip de “Tsjerk Hiddes”. Bij slecht weer houden we hier een gezellig en/of leerzaam binnenprogramma. Omdat het niet mogelijk is om jullie ook te laten overnachten ga je iedere avond naar huis terug met eigen vervoer.

Zeilen is altijd weer anders, omdat je met de wind, golven en water te maken hebt. Je leert met deze elementen omgaan, zodat je de boot er veilig en beheerst doorheen kunt loodsen. Overstag gaan, gijpen, aanleggen; het zijn allemaal belangrijke onderdelen van het zeilen die voorbij komen tijdens de zeilweek.

Maar de zeilweek is ook zeker vakantie! Samen zorgen we dat jullie het gezellig hebben en maken plezier met bijvoorbeeld één van de vele watergevechten, het zwemmen, de spelletjes en niet in de laatste plaats: jullie ontdekken de prachtige Biesbosch, met z’n vele kreekjes en sloten!

Inschrijven

Ook komende zomervakantie hebben wij weer een zeilweek van 15 t/m 19 augustus 2022 en daar kan nu al voor aangemeld worden. De kosten hiervoor bedragen €110,-. Wij stellen het verplicht dat je tenminste twee zwemdiploma’s (A en B) hebt.

Aanmelden kan door hier het inschrijfformulier te downloaden en in te vullen. Het formulier mail je naar zeilweek@waterscouting.nl of stuur je naar ons correspondentieadres. Het inschrijfgeld dient gelijktijdig met de inschrijving te worden overgemaakt naar:

• IBAN-nummer: NL43INGB0001028610
  • STG BREDASE ZEEVERK EN WATERGIDSEN TITUS BRANDSMA

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, verloopt inschrijving op volgorde van binnenkomst van het aanmeldingsformulier en inschrijfgeld. Ongeveer 10 dagen voor de zeilweek krijg je een lijst toegestuurd, met daarop contactgegevens van de deelnemers, zodat onderling het vervoer geregeld kan worden. Daarop zullen ook de laatste van belang zijnde mededelingen vermeld staan.

Twijfel je over de mogelijkheid van deelname in verband met je gezondheid, een andere reden of wil je nog wat extra informatie? Bel of mail ons gewoon!

15 - 19aug2022

Zeilweek 2022

De zeilweek in de Biesbosch is voor meiden en jongens van 11 t/m 16 jaar, ervaring is niet nodig

Van 9:00 tot 17:00