Zin om te beginnen of liever een keertje meekijken?

De Welpen draaien wekelijks op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur. Er wordt meestal in ons wachtschip de Tsjerk Hiddes programma gedraaid en op het terrein rondom de loods. Regelmatig zal er een programma op het water plaatsvinden. Dit kan zijn op de Singels van Breda, in de Brabantse Biesbosch of op de Mark met de Optimisten. De Welpen worden door de ouders naar de Tsjerk Hiddes gebracht, tenzij anders aangegeven door de staf. De Tsjerk Hiddes ligt aan het Steenen Hoofd 69, dat is aan het einde van de weg achter de Hornbach.

De contributie voor Welpen bedraagt € 15,- per maand (wijzigingen voorbehouden). Voor het zomerkamp wordt een aparte bijdrage van € 75,- gevraagd (wijzigingen voorbehouden). De vereniging hanteert een opzegtermijn van twee maanden. Dit betekent dat, nadat een lidmaatschap is opgezegd, er nog twee maanden contributie moet worden doorbetaald. Bijvoorbeeld: wanneer een lid in januari opzegt, dan betaalt hij/zij ook nog contributie in de maanden februari en maart.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Als er thuis te weinig geld is om je kind bij de scouting te laten zijn, dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda jou helpen. Ze betalen dan het lesgeld en de attributen.

Benodigdheden

Leden van de Welpengroep dragen een groene waterscoutingblouse. Deze kan onder andere worden gekocht in de Scoutshop in Breda of online. De benodigde insignes en sjaaltjes worden verzorgd door de vereniging. Eén keer per jaar worden nieuwe leden geïnstalleerd.

Veiligheid staat voorop, op alle fronten. Daarom moet ieder lid in het bezit zijn van zwemdiploma A en B. Leden moeten zich veilig voelen bij de groep en dat ouders/verzorgers hun kinderen met een veilig gevoel naar scouting sturen. Alle stafleden, loodsen, bemanningsleden en bestuursleden zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), ook wel ‘verklaring (of bewijs) van goed gedrag’ genoemd. Daarnaast vragen we de ouders/verzorgers een medische vragenlijst in te vullen, zodat wij bekend zijn met eventuele medische condities van uw kind.